Koh Jam, Krabi, Bella och Ola ankommer

Dags att lämna Koh Jam efter några härliga dagar.

Eftersom jag behövde göra ett besök på Immigration i Krabi för att förlänga visumet, åkte vi direkt dit från Jam.Efter Immigration (som gick ovanligt snabbt och smidigt) åt vi lunch hos danskarna Finn och Henrik på Café Europa. Smarriga smörrebröd och Chang draft inmundigades med stor njutning…

Cafe Europa – en institution i Krabi sedan ca 20 år!    http://cafeeuropa-krabi.com/

Det vita templet i Krabi stad

Krabis huvudgata Tanon Maharat.

 

Sedan tog vi en minivan tillbaka till Lanta och förberedde för den efterlängtade ankomsten av Bella och Ola.

Koh Jam, utflykt till byn

Idag är det 20 år sedan vi sa Ja till varandra i Malmö Rådhus! Det känns som igår och länge sedan på samma gång. 20 händelserika och härliga år :)

Efter frukost med underbar utsikt slappade vi några timmar på stranden.

 Sedan tyckte vi det var dags att ta en titt på ön. Vi frågade glada Annie i receptionen om det fanns någon by i närheten. Ja, byn Ting fanns på gångavstånd.

Vi gick …

…och vi gick…

…och gick…

En elstolpe som man får stötta med ett rep för att den inte ska välta!

Vacker växtlighet längs vägen

Efter 45 minuters traskande i värmen, kom vi äntligen fram till byn, som visade sig bestå av 6-7 hus. Det var ju en besvikelse förstås. Men så såg vi ett grönt hus som såg intressant ut.

Helt otippat finns det ett café i den lilla, lilla byn…

…där man serverar gott kaffe och gott  kaffebröd. Efter välbehövlig fika frågade vi en av de rara tjejerna om det fanns någon större by än denna på ön och det fanns det. Den ligger ca 20 min bort med motorcykel. Hon ringde efter en tuk-tuk men tyvärr så var han på sjukhuset på fastlandet med sin sjuka mor. Hon hade inte numret till den andra tuk-tuk-taxin på ön, eftersom hon tyckte att han var för dyr. Men, som vanligt här i Thailand, så ser de till att fixa det på något sätt. Kanske inte alltid så som man tänkt sig, men vad gör det? Hon sa att hennes bror hade en vagn till sin motorcykel och om vi bara ville vänta en stund så skulle han köra hem och sätta på den och sedan köra oss till byn. Och det gjorde vi så klart. Något snopna blev vi när han kom och det visade sig att vagnen verkligen var en vagn, som drogs efter motorcykeln. Jag hoppade upp på den och Göran fick sitta på bönpallen.

Vägen till byn växlade flera gånger mellan betong och skumpig grusväg

Något skakade var vi efter ca 20 minuter framme vid Jum Village

Byn består av ca 30 hus längs en enda betongväg. Efter att vi gått gatan fram och tillbaka körde brorsan oss tillbaka till vår resort.

Solen stod senare för ett storslaget sceneri, först bakom molnen och sedan genom en orange/rosa/lila-färgad nedgång.

Koh Jam (Koh Jum)

Mellan Koh Lanta och Krabi ligger ön Koh Jam (eller Koh Jum, som det också stavas ibland). En fin liten ö där det inte finns någonting att göra förutom att sola, bada och ta det lugnt. Längs stränderna finns det en hel del små bungalow-resorter men i övrigt är det thailändsk landsbygd. För att komma dit tar man den reguljära båten mellan Lanta och Krabi. Den stannar till utanför Jam där det kommer ut longtail-båtar från resorterna och hämtar gästerna.

Här ska vi tillbringa några dagar med anledning av vår 20:e bröllopsdag (porslinsbröllop) i morgon.

Här ska vi bo

Husdjur

En vacker fjäril, stor som en hand

Vår bungalow högst upp