Snattare

Långfingrade individer finns även här…

Var på Lanta Mart för att proviantera. Hade hört ryktesvägen att de fyllt på hyllorna med nya fräscha varor (har varit väldigt lågsäsongs-tomt på hyllorna ett tag nu). Nu fanns t.o.m WASA KNÄCKEBRÖD! Vardagsmat i Sverige men lyx här.

Dyrt? Jaaa.                                                                                                                       Värt pengarna? Varendaste illbahting.

Köpte även gott bryggkaffe (så du behöver inte ta med Zoegas från Sverige, Göran. Nu finns det gott om Bon Café All Day´s) och vanligt mjukt bröd.

På vägen hem stannade jag till vid grönsakshandlaren. Parkerade på ”djungel-sidan” av vägen, lät kassen från Lanta Mart hänga kvar som vi alltid gör och gick över gatan till handlaren.

När jag kom ut igen såg jag att en äldre dam stod vid min mc, som om hon vaktade den. När jag kom fram pekade hon på den numera delvis upprivna kassen och sa ”ling…ling” och pekade sedan in bland träden. Hon visade med händerna hur hon schasat iväg förövaren. Vi småskrattade båda två och jag tackade henne för hjälpen.

Mat-tjuven hade endast hunnit ta en liten bit av brödet

Ling (även denna med ”tjuvgods” i handen)

Nu sprider sig kaffedoften i huset, så nu ska jag ta en kopp tillsammans med en knäckemacka. Så himla gott det ska bli…

Ha en go´ lördag på er.

Regnet de bara öser ner…

… ja Siwans gamla slagdänga passar bra nu. Det regnar och regnar och regnar…också regnar det lite till.

Det såg lite lovande ut i förmiddags med någon timmes uppehåll och t o m solen orkade sig fram ett liiiitet tag. Men nu är det igång igen. Jag passade i alla fall på när det var uppehåll att köra in till Saladan för att proviantera på Lanta Mart och på lördagsmarknaden nu när min ”sopp-diet” är avslutad.

Så här är det i Saladan en lördagsförmiddag under lågsäsong. Dött. Lite skillnad mot högsäsongen.

Min lilla Fino känner sig ensam på parkeringen

Men på marknaden var det full kommers som vanligt och borden dignade av alla frestande grönsaker och frukter.

Det är lite problem när man handlat mycket och inte har någon korg framtill som jag hade på min gamla mc.

Inte mycket plats till fossingarna.

Sven och Susannah på Dieks Deli har flyttat till nya lokaler, där vi hade vårt café för några år sedan. Blev lite orolig tidigare när jag såg att deras gamla lokal var tom att de hade tagit ner skylten för gott, men så var det inte som tur är. De har ju så mycket gott som vi västerländska expats suktar efter. Det kommer säkert att gå bra för dem, jag ser att där är fullt med folk som sitter på uteserveringen. Ska själv avlägga ett litet besök där snart.

Dr Salarin har skaffat sig en ny stooor skylt på taket.

Vägen söderut på Klong Dao har man nu äntligen betongat, efter flera månader med ett långt grushål där flera mopedister har kört ner när det varit mörkt och skadat sig. Bl a en bruten arm har jag hört talas om. Man breddade sedan vägen på andra sidan också, förbi 7/11. Detta är nu också betongat och det tyckte man ju var på tiden att det blev betong utanför Seven. Där har varit en mindre insjö så fort det regnat. Men vad händer? Seven gör inte något åt marken mellan ingången och vägen, och eftersom det sluttar så har all jord förflyttat sig ner på vägen nu när det regnat så mycket. Så nu är det lika gyttjigt ändå…suck!

Och när jag ändå suckar kan jag ta en grej till. Så här ser det ut på vår gata just nu.

Det började med att en stor gren knäcktes och trillade av utanför Per och Lenas hus i början av veckan när det blåste rejält. När jag kom hem från jobb hade man sågat ner hela trädet och även tagit grenar från många av de andra träden längs gatan. De är ju rätt skruttiga, så det var bara bra. Men det hade varit trevligt om de tagit bort grenarna sedan från gatan också. En hel vecka har de legat där. Jaja, det är ju Thailand!

Bilder från min arbetsplats

Har tagit lite bilder runt i området där jag jobbar.

IMGP20450001

Delar av personalen

För någon vecka sedan hände en ”liten” olycka på parkeringen utanför kontoret. En av de anställda skulle övningsköra lite (han har inget körkort) med firmabilen. Vi har inte fått riktig klarhet i vad som egentligen hände, men vi har förstått att han fick panik och tryckte på gasen i stället för bromsen när bilen började backa och brakade rätt igenom muren till en av villorna. Han passade på att slå av dörren (som han inte hade stängt) mot ett träd på vägen också. Alltså, sådant händer bara inte…

IMGP20810002

IMGP20970009

Natee vet inte om han ska skratta eller gråta