”Pearl of the Orient”, Penang, Malaysia

Dags för visumresa igen. Det har jag sluppit under tiden jag jobbat eftersom jag haft 1-års business-visum, men nu när jag slutat jobba får det bli turistvisum igen. Med ett turistvisum får man uppehållstillstånd i 60 dgr och med ett dubbelt (2×60 dgr) räcker det fram tills vi lämnar Thailand i början av juli. Vi valde att resa till ön Penang (kallad Pearl of the Orient) i Malaysia denna gång, då vi inte varit här tidigare. Så igår bar det av från Phuket med propellerplan

0001

0002

Här syns öarna Phi Phi Don och Phi Phi Leh. Den turkosa lagunen i den senare (nederst i bild) syns tydligt och det är Maya Bay, där filmen The Beach med Leonardo di Caprio spelades in.

Vi bor i staden på Penang som heter Georgetown och är med på UNESCOs världsarvslista. Här finns många vackra byggnader från kolonialtiden som är väldigt väl omhändertagna. Efter vi varit på thailändska konsulatet och lämnat in visumansökan i förmiddags, gick vi en lång runda i stan

0005

Eastern & Oriental Hotel. Här bor vi INTE. Kostar skjortan. Men visst är det tjusigt…

0006 0007

0004

Komtar Tower. Inte lika tjusigt, men ett landmärke.

0009

En liten tupplur i rickshawn mellan körningarna

0017 0019

Domstolen

0020

Town Hall

0021

City Hall

0010 0011

0012

0022

0013

Man blir hungrig av allt promenerande och vi behövde inte leta för att hitta matställen. Sådana här enkla serveringar finns det gott om. Man tar en tallrik, förser sig från önskade matformar och betalar efter vikt (på maten).

00140015

Lite av varje och mycket gott

0016

Göran låter sig väl smaka av både det ena och det andra…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>