Phuket

Jag hade varit hos vår doktor här på ön, Doktor Salarin, pga halsont. Det hade inte velat ge med sig trots penicillin-kur så hon rådde mig att åka till sjukhuset på Phuket för att bli undersökt av en specialist.

Vi bestämde oss för att om vi ändå skulle till Phuket, kunde vi stanna några dagar och få lite liv och rörelse som omväxling till lugnet på Lanta. Vi tycker att vi behöver det i mellan åt. Sagt och gjort. 2 dagar senare var vi på båten till Phuket, en resa på ca 3 – 3½ timme med båtbyte ute till havs utanför Phi Phi.

Från hamnen tog vi taxi direkt till Bangkok Phuket Hospital som är ett stort internationellt toppmodernt sjukhus i utkanten av Phuket stad.

Jag anmälde mig i receptionen (hade inte bokat tid i förväg, behövs inte) och inskrivningen gick fort eftersom jag varit där tidigare så de har mina uppgifter.

En sköterska följde oss till rätt avdelning och bad oss sitta ner och vänta. Efter ett par minuter blev jag hämtad av en sköterska som ställde lite frågor. Sedan var det till att bestiga vågen och jag fick säga hur lång (eller kort) jag är. Hon knappade in längden på vågen och *poff* så stod BMI på displayen. ”Hmm, a little overweight, madam”, sa den lilla runda sköterskan leende.

”I’m not overweight, I’m undertall”… hade jag lust att säga … men det sa jag inte. Jag bara log istället.

Efter att ha väntat ytterligare någon minut fick jag komma in till läkaren och blev undersökt. Sedan gick vi ner till första våningen och betalade och fick ut medicinen.

Drygt en timme efter det att vi klev ur taxin utanför sjukhusentrén stod vi där igen, och då hade vi hunnit fika också! Snacka om effektivitet och service!

Sedan åkte vi till Patong och tog in på hotell för två nätter.

Vi gick ut ”på stan”…

 …shoppade i den stora gallerian Jungceylon…

… solade och badade i sardinburken…jag menar, på stranden …

 … och avslutade med att kolla in folklivet på Bangla Road, uppflugna på var sin hög stol utanför Starbuck’s.

Thaiboxning ikväll…

Lite julstämning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>