Sverige x 2

I dag har vi varit i Sverige två gånger. Först på Svenska Ambassaden som ju faktiskt är svensk mark och sedan på IKEA som känns som svensk mark. Ambassaden besökte vi bl a för att få våra svenska körkort översatta för att kunna skaffa thailändska körkort. Översättningen måste göras på ambassaden. I och med att vi gör det slipper vi göra teori- och körprov.

Fotoförbud råder både på och utanför ambassaden så fotot nedan är smygtaget medan vi väntade. Syns gör både svenska flaggan och dalahästar :)

IKEA, Bang Na

Priserna är faktiskt högre än i Sverige (även om man inte räknar i baht).

Kassalinjen känns igen va?

Korven och glassen var faktiskt ännu billigare än i Sverige. Drygt 3 kr för korven och 1.50 för glassen.

Vi tog naturligtvis en vända in på Swedish shop, där de säljer svenska matvaror. Tidigare har man där kunnat hitta Abbas sillinläggningar, Wasa knäckebröd, Marabou mjölkchoklad osv. En räddning för svenskar runt om i världen mao.

Tyvärr har IKEA nu slängt ut alla andra märken och säljer enbart sitt eget. Knäckebröd som smakar papp, choklad som liknar den man kan köpa i vilken lokal butik som helst och sill finns öht inte. Nej, nej och åter NEJ! Detta är en stor miss av IKEA. Försäljningen i Swedish shop har enligt uppgift följdaktligen sjunkit rejält. Inte alls konstigt. Det är de äkta varorna man saknar och längtar efter, inte några andra klassens kopior.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>